Renault CLIO V
Renault CLIO V
Renault CLIO V
Renault CLIO V
Renault CLIO V
Renault CLIO V
Renault CLIO V
Renault CLIO V
Renault CLIO V
Renault CLIO V
Renault CLIO V
Renault CLIO V
Renault CLIO V
Renault CLIO V
Renault CLIO

Predstavljena peta generacija

Renault je nakon objave premium enterijera konačno pokazao i atraktivnu vanjštinu svog bestseller modela Clio pete generacije. Model Clio pojavio se još 1990. U zadnje tri decenije Clio je postao Renaultov bestseller sa 15 miliona prodatih primjeraka, ali i svojevrsna inspiracija mnogim proizvođačima. Samo u prošloj godini Clio je isporučen u skoro pola miliona primjeraka s čime je postao jedan od omiljenijih, ne samo evropskih, već svjetskih automobila.

Potreban je samo trenutak da primijetite revoluciju u enterijeru novog Renault Clija. Vrhunska kvaliteta i ergonomija postavljeni su kao prioriteti za sve dizajnerske timove zadužene za unutrašnje uređenje. Kabina dobiva novu dimenziju u kvaliteti s visokokvalitetnim materijalima, mekanim slojem na armaturnoj ploči, panelima vrata i centralnoj konzolni, te izuzetno preciznom završnom obradom.

Novi Renault CLIO 05

Zahvaljujući kompaktnijem dizajnu kako bi se oslobodio prostor i integriralo više tehnologija u automobilu, potpuno novi "Smart Cockpit" stavlja fokus na vozača. Opremljen s najvećim ekranom u segmentu, Novi Clio pruža modernu ergonomiju za uživanje u vožnji. Novi Clio također jedinstvene inovacije u segmentu čini široko dostupnim, među kojima je električna parking kočnica, posebno korisna u gradskoj vožnji.

Novi Renault CLIO 14

Nakon predstavljenog enterijera, koji kroz revoluciju dizajna, boja, multimedije i ergonomskih rješenja donosi premium elemente i fokus ka vozaču, Renault je pokazao nadasve atraktivni vanjski izgled. Elegantniji i dinamičniji iz svih uglova, potpuno Novi Clio nasljeđuje senzualne oblike prethodne generacije. Novi model dobiva na izražajnosti, a zadržava svoj uglađeni profil. Na prednjoj strani poklopac motora ima oblikovana rebra za veću aerodinamičku efiksanost. Rešetka je veća, a prednji odbojnik je naglašeniji s posebno dizajniranom centralnom zračnom letvicom koja pomaže hlađenju motora.

S obzirom na veličinu, potpuno Novi Clio je 14 mm kraći (dužina 4.048 mm, širina 1.798 mm), ali iznutra je prostraniji. Visinom je spušten za 30 mm (1.440mm) što doprinosi boljoj aerodinamici i ukupno dinamičnijem izgledu.

Novi Renault CLIO 07

Zavisno od verzije 17-inčni točkovi poboljšavaju dinamičan izgled novog modela. Pojedinosti kao što je antena u obliku peraja morskog psa, 100-postotna LED svjetala, stražnji odbojnik i kromirani bočni prozorčići služe za modernizaciju eksterijera i poboljšanje percipirane kvalitete s kojom Novi Clio ponovo postavlja visoko letvicu za konkurenciju u B segmentu.

Novi Clio je prvi automobil Alijnse koji dolazi na novoj platformi CMF-B. Nakon premijere na ženevskom sajmu automobila početkom trećeg mjeseca tržišno će biti komercijalizovane serije R.S. i elegantna Initiale Paris.

Novi Renault CLIO 05