Posjetili smo turistički sajam u Londonu
World Travel Market 2018.

Posjetili smo turistički sajam u Londonu

Uobičajena je praksa, uspješnih firmi, čija poslovna djelatnost se svodi na sezonsko poslovanje i vrhunac poslovanja ima u ljetnom periodu, da i prije kraja tekućih poslovnih godina urade analizu realiziranih poslova i istraže tržište za naredni period.

Stoga, studeni je pravo vrijeme za početak kreiranja planova za sljedeću poslovnu godinu. Donošenje ispravnih odluka upravo u ovom periodu, stvara dobar temelj za pozitivan razvoj firme u narednoj poslovnoj godini.

Na tragu prethodno navedenog , naša ekipa je i ove godine posjetila World Travel Market. Iako nije prvi put da GUMA X Car Rental prisustvuje ovom događaju i ove godine kao i prošlih je zaista vrijedilo zaputiti se u London.

World Travel Market (WTM) je svjetski vodeći turistički događaj koji se održavao od 5.-7 . studenog na lokaciji Excel London Exhibition and Convention Centre. Tradicija uspješnog održavanja ovog sajma traje već 39 godina i na istom mjestu se okupljaju vodeći ljudi (agencija i država) iz turističkih i srodnih djelatnosti, kao i predstavnici vlasti te osobe koji su željni pratiti najnovija zbivanja i aktualne svjetske trendove.

Naši partneri su potvrdili povećan interes za bosanskohercegovačkim destinacijama te da se pozitivan trend nastavlja. Konkretan pokazatelj ovih pozitivnih trendova jeste Sarajevski aerodrom, za koji je prošla godina 2017. bila rekordna po broju dolazećih putnika, a vrlo je izgledno da će i tekuća godina prema trenutnim trendovima biti bolja od prethodne.

Ističemo da su Turistička agencija Kantona Sarajevo, agencija Fortuna Mostar, Ibis Styles Hotel, Tarčin Forest Resort MGallery i Vlada Srednjobosanskog Kantona – Ministarstvo privrede, sa svojim suizlagačima predstavljale našu zemlju na WTM. Fokus prezentacije Bosne i Hercegovine je bio na zimskoj turističkoj sezoni na olimpijskim planinama Bjelašnici i Igman, te isticanje kulturno-povijesnih, prirodnih vrijednosti i ljepota.